2013. november 24., vasárnap

Süni fasírt pulykából




Süni fasírt pulykából
andreacake.blogspot.com

Hozzávalók

50 dkg darált pulykahús (mell, vagy comb is lehet)
3 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál fűszerpaprika
1 közepes hagyma (krém is lehet)
2-3 gerezd fokhagyma (krém is lehet)

bors
olaj a sütéshez

Díszítéshez

0,5 kg-os kenyér, vagy cipó
1 db körte
2 szem fekete bors
fogpiszkálók, parti kardocskák a feltűzéshez

Elkészítés 

  1. A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a vöröshagymást, a fokhagymát ízlés szerint összegyúrjuk fasírtnak. A 3 tojás azért kell bele, hogy nem törjön szét a fasírt, ez jól összetartja.
  2. A masszából kis golyókat formázunk.
  3. Kisütjük a fasírtokat bő olajban (bármilyen olaj megteszi).
  4. A fogpiszkálóval a kenyérre tűzzük a körtét, egy pici margarinnal szemeket formázunk rá, és két borsszemet teszünk a margarinba. Ez a süni szeme. Az orra 1 db fasírt, amelyet fogpiszkálóval a körtére tűzhetünk.
  5. A fasírtokat felhúzzuk a kardokra, és beletűzdeljük a cipóba.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése